eXaperio Mivel foglalkozunk? Mivel nyújt többet az eXaperio? Kik vagyunk? Rólunk mondták... Kapcsolat
Kik vagyunk?
Szabó Zoltán Gábor

SZABÓ ZOLTÁN GÁBOR

Informatikus mérnök
MBA pénzügyi és gazdasági szakirányon

Vezetői tapasztalat:

A diplomám kézhezvételekor kaptam első vezetői kinevezésemet: egy újonnan létrehozott fejlesztési osztály vezetését bízták rám annál a vállalatnál, ahol akkor már három éve dolgoztam különböző munkakörökben. Projektvezetőként, majd osztályvezetőként sok informatikai projekt megvalósítását koordináltam a legkülönbözőbb alkalmazási területeken (pl.: vízgazdálkodás, folyamszabályozás, önkormányzatok, közművek).

Szakmai eredményeim révén lettem projektvezető egy amerikai nagyvállalat, a Stewart Information Services Corporation magyarországi képviseleténél. Egy fontos projekt sikeres lezárását követően vehettem át a magyarországi leányvállalat vezetését, amelyben egyúttal résztulajdont is kaptam. Később a Stewart nemzetközi tevékenységét koordináló holding vállalatnál végeztem az üzleti folyamatok egységesítésével kapcsolatos feladatokat. Ennek következményeként neveztek ki a holding vállalat informatikai vezetőjévé. CTO-ként a négy kontinens tizenkét országában jelenlévő és folyamatosan bővülő szervezet számára optimális informatikai infrastruktúra kialakítása és működtetése volt a feladatom.

Vezetőként fontosnak tartom az egyenes beszédet támogató munkalégkör kialakítását, a hatékony csapatmunkát lehetővé tevő munkaszervezést, a döntések közös előkészítését, és az egyéni felelősségvállalást.

Tanácsadói tapasztalat:

Első tanácsadói megbízásaimat a kilencvenes évek elején a PHARE program keretében teljesítettem. Kezdetben külföldi szakértők helyi segítőjeként dolgoztam a földhivatalok számítógépesítésén, majd francia és brit tanácsadó cégek számára végeztem - immár a külföldi szakértőkkel egyenrangú - tanácsadói munkákat.

A Stewart-nál töltött kilenc évem alatt kerültem kapcsolatba az EBRD-vel. Külső műszaki tanácsadóként segítettem a bankot ingó jelzálogjogi számítógépes nyilvántartórendszerek létrehozásában Magyarországon, Moldáviában, és Szlovákiában.

Később, független tanácsadói működésem során dolgoztam az EBRD-nek Magyarországon, Szlovákiában és Grúziában. Ezen kívül - ugyancsak Grúziában - tanácsadói megbízásokat teljesítettem olyan nemzetközi donorszervezeteknek is, mint az EBESZ vagy a EuropeAID. Munkáim során vezető kormányzati tisztségviselőkkel, illetve a donor szervezetek vezető munkatársaival dolgoztam.

Emellett természetesen Magyarországon is tevékenykedtem. Saját iparágukban meghatározó szerepet játszó vállalatoknál vettem részt folyamatjavítási, szervezet átalakítási, stratégiaalkotási, illetve üzleti tervezési munkákban.

A tanácsadói szerepvállalásban legtöbbre a pragmatikus megközelítést és az adott helyzetben ténylegesen alkalmazható, vagyis helyzetfüggő megoldások megtalálást és elfogadtatását tartom.

Erősségek:

Üzleti elemzés és tervezés projekt szinten, illetve vállalati szinten. Projektek előkészítése, megtervezése, és lebonyolítása. Multikulturális és soknyelvű közegben történő munkavégzés.

Fontosabb munkák (fordított időrendben):

 • Nemzetközi Vegyépszer Zrt: részvétel projektorientált szervezet kialakításában
 • Business Telecom Kft: bővülési stratégia végrehajtását megalpozó hároméves üzleti terv elkészítése
 • AVIS Europe BSC: projektvezetés BSC Next Generation programban
 • CEMEX SSC: folyamatjavítási projekt vezetése
 • FŐGÁZ Földgázelosztási Kft: részvétel a vállalat működésfejlesztési projektjében
 • CEMEX SSC: stratégia megvalósításának tervezése
 • Zalakerámia Zrt: részvétel a vállalat működésfejlesztési (BPR) projektjében
 • EuropAID - Human Dynamics: informatikai auditálási rendszer előkészítése a Grúz Köztársaság Népesség-nyilvántartó Hivatalánál
 • MOL Nyrt: részvétel a MOL IS stratégia monitoring rendszerének kialakításában
 • EBESZ: informatikai stratégia felülvizsgálata és stratégiai projektek tervezése a Grúz Köztársaság Népesség-nyilvántartó Hivatalnál
 • EBRD: ingó jelzálogjogi nyilvántartó rendszerek megvalósításával kapcsolatos műszaki-informatikai tanácsadás Magyarországon, Moldáviában, Szlovákiában, és Grúziában
 • MOL Nyrt: részvétel a MOL IS szervezetének fejlesztésére vonatkozó stratégiai koncepció kidolgozásában
 • Stewart Information International: informatikai vezető
 • Stewart Information Hungary: ügyvezető igazgató, társtulajdonos
 • PHARE: részvétel a magyarországi földhivatalok számítógépesítését célzó program néhány projektjében

vissza

 |  kapcsolat  |  oldaltérkép  |  honlapkészítés: dupai

Telefon/fax: +36 26 655 237
eXaperio - Helyzetfüggő Üzleti Megoldás Szolgáltató Kft., 2089 Telki, Tölgyfa utca 10.