eXaperio Mivel foglalkozunk? Mivel nyújt többet az eXaperio? Kik vagyunk? Rólunk mondták... Kapcsolat
Működést mérő eszközök
Operatív kontrolling
Stratégiai kontrolling
Vezetői információs rendszer
Működést javító eszközök
Tervezési eszközök
Egyedi akciókat támogató eszközök

OPERATÍV KONTROLLING
(múltbeli teljesítmények mérése)

Kontrolling régen és ma. Régebben a könyvelés azt a célt szolgálta, hogy az állam, azaz az adóhatóság számára egyforma, és könnyen érthető bevallások készüljenek, ami alapján adót fizethetünk. Felmerült a kérdés, hogy mi másra is lehet még használni egy főkönyvet, mérleget és kellékeit. Kézenfekvő volt, ha már úgyis sokféle adatot gyűjtünk, miért ne csoportosíthatnánk kedvünkre a könyvelésen kívül. Megszületett tehát a kontrolling. A kontrolling mára a módszertani és technikai fejlődés eredményeként nagy biztonsággal és hatékonyan képes szolgáltatni a vezetéshez szükséges adatok egy részét.

A kontrolling jövője. Mi úgy látjuk, hogy a kontrollerek mind a tudásuk, mind az eszközeik alapján többre képesek annál, minthogy csupán a múltbéli események passzív szemlélői, statisztikusai legyenek. Az eXaperio szolgáltatása aktivizálja, dinamizálja a kontrollingot azzal, hogy egyes múltbéli események következményeinek terv-tény összehasonlító táblák segítségével történő megjelenítésén túlmenően teljes folyamatok megfigyelését, státuszjelentéseit és eredmény előrejelzését szervezzük meg egységes rendszerben.

Az eXaperio a hangsúlyt arra helyezi, hogy beszámolási ciklusonként, feladatonként vagy helyzetenként más és más adat és eredmény fontos. A kontrolling célja nem egyszerűen a múltbéli információk statikus csoportosítása, hanem olyan dinamikus elemzés, amely komplett termék előállítási folyamatok várható eredményeit is képes bemutatni. A kontrolling aktívan keresi saját hatékonyságának növelési lehetőségeit ugyanúgy, mint egy jól működő termelőüzem.

Szolgáltatásunk a menedzsment munkáját hatékonyan támogató kontrolling funkció kialakítását célozza. A menedzsment céljait megértve azonosítjuk azokat a működési jellemzőket, amelyeket célszerű mérni, meghatározzuk ezek mérési módját, beépítjük a méréseket az érintett üzleti folyamatokba, és gondoskodunk az eredmények szemléletes megjelenítéséről.

vissza

 |  kapcsolat  |  oldaltérkép  |  honlapkészítés: dupai

Telefon/fax: +36 26 655 237
eXaperio - Helyzetfüggő Üzleti Megoldás Szolgáltató Kft., 2089 Telki, Tölgyfa utca 10.