eXaperio Mivel foglalkozunk? Mivel nyújt többet az eXaperio? Kik vagyunk? Rólunk mondták... Kapcsolat
Működést mérő eszközök
Operatív kontrolling
Stratégiai kontrolling
Vezetői információs rendszer
Működést javító eszközök
Tervezési eszközök
Egyedi akciókat támogató eszközök

VEZETŐI INFORMÁCIÓS RENDSZER

Mérés nélkül nincs menedzsment! Minden vállalatnak szüksége van valamilyen mérésen és a mérési eredmények elemzésén, ellenőrzésén alapuló vezetési módszerre és eszközre. Hisszük, hogy egy ilyen módszert a vállalkozás életciklusának lehető legkorábbi szakaszában be kell vezetni, a használatát el kell sajátítani és rutinszerűvé kell tenni. Aztán pár év múlva, az életciklus egy későbbi szakaszában ennek alkalmazása éppen rutinjellege miatt háttérbe szorulhat és kiegészítheti, vagy részben felválthatja azt egy még jobb, még hatékonyabb módszer. Véleményünk szerint a mérésen alapuló menedzsment technikák használata szoktatja rá a szervezeteket az alapvető rendre, ezért nem célszerű ezt a rendszerező és rendteremtő fejlődési lépcsőt átugrani.

Mit nyújt a vezetői információs rendszer? A jól működő vezetői információs rendszer a vezetői feladatok ellátásához szükséges (mért) adatokkal látja el a menedzsmentet. A hatékony vezetői információs rendszer alapja, hogy azt elemeiben átgondolva és az egyes elemek működését összecsiszolva alakítsuk ki. Az eXaperio ebben akár művezetői szintig is lemegy, meghatározza az egyes munkakörök eredménytermékeit, céljait, mutatóit, és ehhez igazítja többek között azt, hogy az adott munkakör betöltője melyik vezetőjének milyen gyakorisággal, milyen standardizált formában és tartalommal számoljon be.

Nem a szoftver a lényeg! A "vezetői információs rendszer" a döntést előkészítő és támogató eszközök és folyamatok gyűjtőneve. A vezetői információs rendszer kialakításához nyilván szükséges valamilyen szoftver is, amit megtévesztő módon szintén vezetői információs rendszernek szokás hívni. A megfelelő szoftver nagyon fontos része a rendszernek, de hangsúlyozzuk, hogy a szoftver nem maga a rendszer. Mi nem szoftvert árulunk, hanem a meglévő szoftverek használatát tesszük eredményesebbé és hatékonyabbá. Biztosítjuk, hogy a szoftvereket arra használják, amire valók, és csak azt várják el tőlük, amire azok képesek. Sokszor tapasztaljuk, hogy egy szoftver bevezetésétől várják a helyzet javulását. Ezt mi hamis várakozásnak, illetve csodavárásnak tartjuk. A szoftverek nem pótolják a személyes ellenőrzést, mint funkciót, márpedig e nélkül nincs vezetés.

Az eXaperio szolgáltatása a meglévő szoftver eszközöket alapul véve alakít ki olyan vezetői információs rendszert, amely a vezetéshez valóban szükséges adatokat szolgáltatja a menedzsmentnek, valamint támogatja a feladatok kiadását és számonkérését. Az eredményt a meglévő rendszer átalakításával érjük el. Nem árulunk dobozos megoldást, és nem árulunk szoftvert.

vissza

 |  kapcsolat  |  oldaltérkép  |  honlapkészítés: dupai

Telefon/fax: +36 26 655 237
eXaperio - Helyzetfüggő Üzleti Megoldás Szolgáltató Kft., 2089 Telki, Tölgyfa utca 10.