eXaperio Mivel foglalkozunk? Mivel nyújt többet az eXaperio? Kik vagyunk? Rólunk mondták... Kapcsolat
Működést mérő eszközök
Működést javító eszközök
Interim menedzsment
Bővített shadowing
Folyamatjavítás
Szervezetfejlesztés
Tervezési eszközök
Egyedi akciókat támogató eszközök

INTERIM MENEDZSMENT

Az interim menedzsment a vezetési tanácsadás egy speciális területe, amely Magyarországon relatíve újnak tekinthető. Abban speciális, hogy az interim menedzser - ellentétben a klasszikus tanácsadói szerepvállalással - nem csak tanácsokkal látja el a megbízót, hanem át is veszi a vezetői szerepet. A vezetési tanácsadó az aktív vezető (sok esetben a megbízó) mellett dolgozik, míg az interim menedzser betölti azt a vezetői szerepet, amit rábíznak, azaz döntéseket is hoz.

Az interim menedzser meghatározott időre szóló összetett szerepet vállal. Egyrészt betölti az "operatív vezető" szerepét, működteti a rá bízott szervezetet, amely lehet egy szervezeti egység, vagy egy egész vállalat. Másrészt, "belső tanácsadó" szerepet vállal azáltal, hogy a korábban más vállalatoknál szerzett tapasztalatai tükrében értelmezi, értékeli, véleményezi az adott vállalat működését, illetve szakmai trénerként viselkedési és módszertani mintákat adva képzi a környezetét. Harmadrészt pedig "változáskezelő" szerepet játszik, mert végre is hajtja, vagy hajtatja vezetői döntéseit.

Akkor célszerű interim menedzsert alkalmazni, ha átmeneti jellegű, de komoly nehézséget kell megoldani. Bizonyos esetekben még akkor is célszerű lehet interim menedzser alkalmazása, ha egyébként van a szervezetben olyan ember, aki képes lenne betölteni ezt a szerepet. Ilyen eset például az, ha a szervezeten belül komoly konfliktusokat kell vállalni az adott feladat sikeres végrehajtása érdekében, hiszen ez felőrölheti az értékes belső munkatársat. Ha pedig nem áll rendelkezésre alkalmas belső munkatárs, akkor feltétlenül érdemes megfontolni az olyan interim menedzser alkalmazásának lehetőségét, aki más vállalatnál már bizonyított ilyen, vagy hasonló helyzetben.

Előnyként jelentkezik egy új munkavállaló kiválasztásával és alkalmazásával szemben, hogy az interim menedzser beilleszkedése kevésbé körülményes, hiszen ideiglenes szerepe miatt nem kell hosszú távra "berendezkednie". Ezért azonnal a feladatára és a hatékony munkavégzésre fókuszálhat.

Korábban felső- és középvezetői szinten, sőt interim menedzserként is vezettünk szervezeteket, szervezeti egységeket, projekteket és programokat is. Interim menedzsment szolgáltatásunk keretében ennek a szakmai tapasztalatnak a hasznosítását ajánljuk fel.

vissza

 |  kapcsolat  |  oldaltérkép  |  honlapkészítés: dupai

Telefon/fax: +36 26 655 237
eXaperio - Helyzetfüggő Üzleti Megoldás Szolgáltató Kft., 2089 Telki, Tölgyfa utca 10.