eXaperio Mivel foglalkozunk? Mivel nyújt többet az eXaperio? Kik vagyunk? Rólunk mondták... Kapcsolat
Működést mérő eszközök
Működést javító eszközök
Tervezési eszközök
Üzleti terv
Stratégiai terv
Stratégiai management rendszer
Egyedi akciókat támogató eszközök

STRATÉGIAI MENEDZSMENT RENDSZER

A stratégia sikerének esélyét növeli a szisztematikus megvalósítás. A stratégiát tervezett és ellenőrzött keretek között célszerű megvalósítani. A stratégia megvalósítását felügyelő keretrendszernek (stratégiai menedzsment rendszernek) több egymásra épülő, egymást kiegészítő eleme van.

  • Stratégiai akciók: A rendszer alapja a stratégiai célok konkrét akciókká történő lebontása. A stratégiai akciókat projekttervek szintjén kell meghatározni, az egymással összefüggő stratégiai akciókat pedig programtervben kell összehangolni. Ez lehet része a stratégiaalkotási folyamatnak is, de történhet a stratégiai menedzsment rendszer kialakításának részeként is.
  • Ösztönzési rendszer: Annak érdekében, hogy szervezet tagjai a napi rutinjuk során ne csak az operatív (a napi működéshez szorosan kapcsolódó) teendőiket végezzék, hanem szorítsanak időt a szervezet stratégiai céljainak megvalósításához kapcsolódó feladatok elvégzésére is, az ösztönzési rendszert összhangba kell hozni a stratégiával.
  • Kulcs teljesítmény indikátorok azonosítása: Az eredményindikátorok önmagukban kevés támpontot adnak a menedzsmentnek a beavatkozáshoz, hiszen csak visszamenőlegesen jelzik, hogy a méréskor a szervezet elérte-e már a kívánt eredményt. Ezért az eredményindikátorok mellett szükség van a jövőbeli eredmények elérését előrejelző teljesítményokozók azonosítására és mérésére is. A teljesítményokozók folyamatos mérése előre jelzi azt, hogy el fogja-e érni a kívánt eredményt a szervezet.
  • Monitoring rendszer: A kulcs teljesítmény indikátorok mérést be kell ültetni a szervezet üzleti folyamataiba. Az indikátorok aktuális értékét rendszeresen le kell mérni, és az adatokat megfelelően rendszerezve gyűjteni kell a későbbi feldolgozáshoz.
  • Vezetői műszerfal: A mérési eredmények szemléletes bemutatásához egyszerűen kezelhető és áttekinthető segédeszközt kell biztosítani, lehetőleg a meglévő informatikai eszközök használatával.
  • Menedzsment folyamatok és értekezleti rend: A kulcs teljesítmény indikátorok rendszeres elemzését be kell illeszteni a menedzsment működési rendjébe. Az indikátorok elemzésére célszerű külön fórumot létrehozni meghatározott résztvevői körrel, több hónapra előre megtervezett ügyrenddel. Ha ugyanis a kulcs teljesítmény indikátorok kiértékelése egy meglévő menedzsment fórum (értekezlet típus) napirendjéhez csapódik hozzá, akkor az eredeti napirend szerinti operatív ügyek - melyek jellemzően fontosak és sürgősek - nagy valószínűséggel elveszik az időt a stratégiai kérdésektől, amelyek ugyan fontosak, de ritkán sürgősek.

Szolgáltatásunk a stratégiai menedzsment rendszer fenti elemeinek kialakítását és bevezetését célozza.

vissza

 |  kapcsolat  |  oldaltérkép  |  honlapkészítés: dupai

Telefon/fax: +36 26 655 237
eXaperio - Helyzetfüggő Üzleti Megoldás Szolgáltató Kft., 2089 Telki, Tölgyfa utca 10.