eXaperio Mivel foglalkozunk? Mivel nyújt többet az eXaperio? Kik vagyunk? Rólunk mondták... Kapcsolat
Alapvetés: hogyan működik a kockázati tőke?
Mik az üzleti tervvel kapcsolatos befektetői elvárások?
Gyakran ismétlődő félreértések
Mi a szolgáltatásunk?
Mi az ügymenetünk?
Díjazásunk

DÍJAZÁSUNK

Mi az, ami ingyenes? Az előminősítés. Ennek első lépésében a hozzánk küldött anyagokat áttekintjük, elolvassuk. Szükség esetén értelmező kérdéseket teszünk fel. A kapott információk alapján a kategorizáljuk a projektet az ügymenetünket leíró oldalon található ismérvek szerint. Az előminősítés eredményéről e-mailben tájékoztatjuk a projektgazdát. Eddig tehát "ingyen" dolgozunk.

"A" minősítés esetén: Sikerdíjért dolgozunk. Akkor kérünk pénzt a forrásszerzési szolgáltatásunkért (vagyis a befektetni hajlandó tőketulajdonos megkereséséért és meggyőzéséért), ha létrejön a befektetés. A díjazásunk a befektetett összeg bizonyos százaléka és/vagy bizonyos tulajdonrész a létrejövő vállalkozásban. A díjazásunk konkrét mértéke az adott ügylet jellemzőitől függ.

"B1" és "B2" minősítés esetén: Itt a projekt üzleti tervét külön megállapodás szerinti díjazás alapján "A" minősítésűre hozzuk fel. (Természetesen ettől eltérő szolgáltatásról is megállapodhatunk.) A szükséges ráfordításunkra vonatkozó becslés alapján előre megállapított fix díjazásra tartunk igényt. Amint "A" állapotú az üzleti terv, onnantól sikerdíjas alapon dolgozunk a forrásszerzésen.

"B3" minősítés esetén: Ebben az esetben arra van szükség, hogy a meglévő elképzelések gazdasági megtérülését ellenőrizzük, mert csak ez alapján lehet eldönteni, hogy a projekttel érdemes-e tovább foglalkozni. Ebben az esetben egy üzleti terv tartalomjegyzéket szoktunk készíteni (mindegyik fejezethez kifejtve, hogy ott mit és hogyan kell majd bemutatni). Elfogadjuk a projektgazda elképzeléseiből azokat, amiket kellően alá tudott támasztani, és szükség szerint kiegészítjük azokat valamilyen gyors becslés alapján. Ezután készítünk egy gyors megtérülési számítást. Ez alapján a projektet a projektgazdával közösen tudjuk minősíteni, és dönteni a folytatásról. Ezért a szolgáltatásért jellemzően 360.000-900.000 Ft+ÁFA közötti díjat szoktunk kérni.

"C" és "D" minősítés esetén: Itt többnyire nincs mit tennünk, hiszen a projekt témájával van baj.

Konzultáció: Bárkinek szívesen állunk rendelkezésére, aki a projektjéről írásos dokumentáció nélkül, vagy annak átadása előtt, vagy annak kialakításához kéri a véleményünket. A konzultációs díjunk 30.000 Ft+ÁFA/alkalom, alkalmanként legfeljebb két órában.

Árképzésünk: Minden feladat elvégzésére előzetesen fix árat tartalmazó ajánlatot adunk, ami alapján Megbízóink eldönthetik, hogy igénybe kívánják-e venni a szolgáltatásunkat. (Az árképzésünk alapja a megbízás teljesítésének általunk becsült várható időráfordítása. A napi vagy óradíjas számítás alapján kapott számokat az adott szolgáltatás szokásos piaci ára és a projekt mérete alapján véglegesítjük.) Megegyezés esetén ez a vállalási ár változatlan marad, függetlenül a későbbi tényleges ráfordításunktól.

vissza

 |  kapcsolat  |  oldaltérkép  |  honlapkészítés: dupai

Telefon/fax: +36 26 655 237
eXaperio - Helyzetfüggő Üzleti Megoldás Szolgáltató Kft., 2089 Telki, Tölgyfa utca 10.